Organisatie: Injez en Meijke


Sinds september 2021 is de organisatie al druk bezig met het organiseren van NOIZZ editie 2. Iets waar we met z'n alle naartoe werken om er een gave show van te maken. Twee leden uit de programmacommissie stellen zichzelf voor, Injez en Meijke! Wil jij zien uit wie de organisatie van NOIZZ bestaat? Kijk op deze pagina: https://www.jeugdproms-noizz.nl/over-noizz/

Injez

Hoe begon NOIZZ voor jou en wat zijn jouw taken bij de organisatie?

Toen ze me belde of ik met de 1e editie van NOIZZ mee wilde doen zei ik meteen volmondig ja. Ik gaf toen nog les bij Souplesse en ik had zelf natuurlijk ook al vaak met Lost in Music meegedaan. Hoe leuk is het dan dat zoiets er ook voor kinderen kwam. Ik vond het dan ook een hele eer dat ze mij erbij wilde hebben. 

Als klein meisje was ik best verlegen en onzeker maar doordat ik ben gaan dansen en optreden werd ik steeds zelfverzekerder en wilde in niets liever meer dan op een podium staan en een volle zaal entertainen. Zo'n ervaring gun ik dan ook elk kind en ik wil ze daar dan ook maar al te graag bij helpen.

Binnen NOIZZ zit ik in de programmacommissie daar komt veel creativiteit bij kijken over bijvoorbeeld het thema, de kleding, voorbereiden van de workshop en vooral het begeleiden van de kinderen bij de repetities en het hele proces naar het optreden toe.

NOIZZ gaat dit jaar zijn tweede editie beleven. Spannend! Hoe gaan de voorbereidingen?

Spannend blijft het zeker, vooral ook omdat de eerste editie een groot succes was. Ik vroeg me ook af of er juist door het succes wel of niet veel aanmeldingen zouden zijn? Maar gelukkig zijn die zorgen voorbij want we hebben weer veel artiesten. Doordat we al een editie hebben gehad weten we wel waar we nu extra op moeten letten. Voor deze editie hebben we minder voorbereidingstijd omdat we het vervroegd hebben naar oktober dus dat vind ik ook nog wel een beetje spannend. Maar we hebben nu al een paar repetities gehad en dan zie je de artiesten weer groeien en het zo leuk onderling hebben dus dat gaat allemaal ook wel goed komen.

Waarom moet publiek naar NOIZZ komen?

Er zijn genoeg proms in de omgeving maar een jeugdproms zie je niet veel. Het programma is ook echt leuk, van vlotte hippe nummers tot rustige ballads en dat alles in een sfeertje van de Vrienden van Amstel Live. Al onze toppers van zangers en zangeressen, dansers, muzikanten en presentatoren verdienen het om gezien en gehoord te worden. Het wordt gewoon een grote show en als je niet komt heb je echt iets gemist en kan je er niet over meepraten in Erp!

Wanneer is NOIZZ voor jou geslaagd?

Voor mij is NOIZZ geslaagd als alle kinderen ook maar een beetje trots zijn op zichzelf en hun prestatie en ervan genoten hebben. En natuurlijk is het ook wel erg leuk als ik de week erna bij de supermarkt of de bakker sta en dan mensen hoor praten over hoe leuk het was.

Meijke

Hoe begon het voor jou Meijke?

Vorig jaar november stond er een bericht van Lia van Kemenade op mijn voicemail. Ik kende haar niet, maar daar kwam snel verandering in. Mijn naam was gevallen (waar had ik dat vaker gehoord) binnen de organisatie van NOIZZ…. Ik stond al klaar om ‘nee’ te zeggen, want dat heb ik geleerd ;-), maar Lia haar enthousiasme won het. Ik zou een avond een vergadering bijwonen om te proeven en natuurlijk smaakte het naar meer.

 

Waarom zei je ‘ja’ op het organiseren van NOIZZ?

NOIZZ – The Youth Music Event geeft jeugd talenten een podium om te schitteren. Ieder kind heeft een talent wat gezien mag worden en juist daarom spreekt het mij aan. En niet onbelangrijk, een heerlijke werkgroep van gezellige, positieve mensen. Ik zou ondersteunend zijn aan de werkgroep, maar inmiddels krijg ik de nodige taken toebedeeld. Graag denk ik creatief mee en vind het leuk om de kinderen te enthousiasmeren en te zien groeien in hun rol.

 

Zin in deze editie?

De voorbereidingen zijn in volle gang, dat moet ook wel want de tweede editie is vroeger in het jaar en dat geeft de nodige uitdagingen. De muziekstukken zijn gekozen, de eerste repetities zijn een feit en het programma begint vorm te krijgen. Ik kijk ernaar uit als alles straks samenvalt, het wordt een fantastische editie en aan het enthousiasme zal het niet liggen. Een gave show met muziek, zang, dans en spektakel dat wil je toch niet missen? Zet 1 en 2 oktober maar in de agenda mensen want jij wil toch zeker straks ook mee kunnen praten?