Het combo


Op het podium op de achtergrond, maar nu op de voorgrond, het combo! Een samengestelde band vanuit Pop&Co Bandcoaching, Phoenix Cultuur. Het combo bestaat uit Rosa (gitaar), Sanne (toetsen), Frans (basgitaar), Thomas (drums), Willem (zanger) en bandcoach Kornelis. Kornelis heeft speciaal voor het project NOIZZ een band samengesteld. Enthousiaste leerlingen bereiden zich voor om samen met het jeugdorkest een twee onvergetelijke shows neer te zetten. Deze ervaring is erg leerzaam om je al muzikant te kunnen ontwikkelen. Samenspel, voorbereiding, focus en discipline zijn ingrediënten die je nodig hebt om het succesvol te maken. Voor Kornelis als bandcoach is het vooral belangrijk om deze mogelijkheden tot groei te bieden, het netwerk te creëren en uiteindelijk leerlingen als collega muzikanten terug te zien als collega’s op podia of docenten. Of succesvolle bands tegen te komen die zijn opgeleid binnen Pop&Co!

Waarom NOIZZ?

Het combo verwacht dat NOIZZ een prachtige uitvoering wordt waar een heleboel jonge muzikanten de kans krijgen om hun “moment of shine” te pakken. Daarnaast heeft de band veel zin om samen te musiceren met zo veel muzikanten! Het is, vooral na zo'n heftige periode met corona, erg belangrijk dat we allemaal weer samen op het podium kunnen staan en onze passie kunnen delen.

Hebben jullie dit al vaker gedaan?

‘Ik heb nog nooit eerder meegespeeld met een jeugdorkest!’, geeft Sanne aan. Ook Frans heeft nog niet zo veel ervaring met spelen met blazers, dus dat is voor hem ook een leuke eerste ervaring. Thomas: ‘ik heb al vaker meegespeeld met dit soort evenementen in het dorp waar ik woon, Vorstenbosch. Dit was een erg leuke ervaring!’ Ook Rosa heeft ervaring: ‘ik heb wel eens vaker meegespeeld met orkesten of gedirigeerd, maar nog nooit met een jeugdorkest meegespeeld.’

Het leukste lijkt de band de uitvoeringen zelf, samen laten zien waar ze trots op zijn. Samen muziek maken geeft heel veel energie en kan enthousiasmerend werken. Samen als combo vormen zij een basis waar de rest van de muzikanten op kunnen bouwen en dat vinden ze geweldig om te doen!

Maar wat is Pop&Co bandcoaching nou eigenlijk?

Pop&Co bandcoaching is een coachings programma als onderdeel van Phoenix Cultuur waarbij bands worden samengesteld of bestaande bands instromen en onder begeleiding wekelijks repeteren. Ze worden begeleid door een van de 2 bandcoaches Joost van Sprundel of Kornelis Lievense.

Pop&Co is er voor alle leeftijden. Ze verzorgen optredens, masterclasses en hebben een eigen Pop&Colour Festival in Sint-Oedenrode. Zou je ook graag in een band willen spelen dan kun je je aanmelden of een keer komen kijken tijdens een repetitie.

 

Meer info vindt je op de site www.popencobandcoaching.nl of neem een kijkje op onze Insta-account https://www.instagram.com/popencobandcoaching/.