Neeltje van Doore – Zangcoach


Hoe oud was je toen je begon met muziek maken? Wist je toen al dat dit jouw toekomst moest worden?

Zowel mijn ouders en broer zijn muzikaal, dus ja een muzikaal gezin. Ik was 9 toen ik begon met het spelen van dwarsfluit en zong in een kerkkoortje. Ik vond het gewoon leuk als hobby, maar het was niet dat ik van muziek mijn beroep wilde maken. In Havo 5 ben ik toch naar het conservatorium gegaan om me te oriënteren voor Docent Muziek. Ik was meteen verkocht. Vanaf mijn 18e ben ik pas fulltime de muziek ingegaan en toen kreeg ik ook pas mijn eerste zanglessen. Ik heb op het conservatorium in Tilburg Docent Muziek gevolgd. Daarna ben ik de opleiding MusicAllFactory gaan volgen en heb ik in 2011 mijn Master in MuziekTheater Klassiek, uitvoerend en pedagogisch gehaald.

 

Ben je naast NOIZZ met andere projecten bezig en/of aan welke andere toffe projecten heb je mee mogen werken?

Eigenlijk ben ik, naast het geven van zanglessen, alleen maar bezig met toffe projecten bezig. Ieder jaar mag ik voor zo n drie projecten ongeveer de zangcoaching op me nemen, zoals bij Sing Swing Mariaheide in 2013 en 2016, de jaarlijkse terugkerende Carnavalsconcerten met de Harmonie in Beek en Donk en Hit It One More Time met het jeugdorkest in Gemert. En daarnaast zing ik zelf veel met orkesten, dus weet alle inns en out van zulke grootse orkestrale projecten.

 

Zijn er solisten van NOIZZ die jij als docent begeleidt en/of zijn er door dit project nieuwe leerlingen bij gekomen?

Er zijn inderdaad solisten die al bij mij op zangles komen. Al voor dit project ontstond, maar ook door dit project en dat is erg leuk! Ook komen de solisten, die geen zanglessen volgen bij mij of elders, nu een aantal keer individueel op les om die extra zekerheid te krijgen en de puntjes op de i te zetten wat betreft hun zangtechniek en performance, naast de groepssessies die ze aangeboden krijgen vanuit NOIZZ, om uiteindelijk te kunnen stralen op het grote podium.

 

Is er nog iets dat we van je moeten weten?

Ja dat ik enorm veel zin heb in het NOIZZ weekend!