Remco Spierings – Dirigent


Wist je al op jonge leeftijd dat je een je muzikaal beroep zou kiezen? 
Ik ben op 8 jarige leeftijd begonnen op blokfluit, daarna gekozen voor trompet en die liefde is en gaat niet meer over. Muziek brengt mij erg veel. Mijn opleiding heb ik genoten bij Fanfare Sint Lambertus te Nistelrode, daarna begonnen aan het ARTEZ Conservatorium in Arnhem. Ik ben opgeroeid in een muzikale familie in Nistelrode.

 

Wat is je functie bij NOIZZ?
Ik ben dirigent van Opstap- en opleidingsorkest Funtastic OBK Erp. Om in deze functie betrokken te zijn vind ik geweldig! NOIZZ is een prachtig project, waar zoveel kinderen aan mee gaan werken wat al uniek is. Ik kan niet wachten op het moment dat alles samen gaat komen en dat wordt zeker een succes! NOIZZ onderscheidt zich nog meer door de professionele aanpak en begeleiding van alle disciplines.

 

Ben je naast NOIZZ met andere projecten bezig en/of aan welke andere projecten heb je mee mogen werken?
Naast NOIZZ ben ik ook bezig met proms4kids, een jeugdpromsproject met de jeugd van Fanfare Sint Cecilia in Zijtaart. In December zijn er dinerconcerten met Enjoy (een jeugdorkest van Harmonie St Caecelia Volkel en EMM Boekel). In April mag ik de muzikale leiding nemen tijdens Jumbo Jeugd muziekfestival in Markant. En verder heel leuke activiteiten/concerten/optredens zoals een concours, of een optreden in de Efteling met de jeugd van OBK.

 

Wat is/zijn de tofste gig(s) of samenwerkingen die je hebt mogen doen?
Waar ik aan denk zijn meerdere buitenlandse concertreizen. Met als hoogtepunt een concertreis door Japan met een koperkwintet en een groot koperensemble. En een concertreis naar Oostenrijk met de trompetklassen van verschillende conservatoriums in Nederland. Waar ik ook nog met veel trots op terug kijk is mijn eindexamen concert, waar alles super op zijn plek viel.

 

Is er nog iets wat we van je moeten weten?
Ik word binnenkort voor de tweede keer vader!