Opleidingsorkest Funtastic


Enkele muzikanten van opleidingsorkest Funtastic stellen zich voor!

 

Vorig jaar november was Lost in Music een groot succes! Zijn jullie daar ook geweest?

Eline geeft aan van niet maar Niels heeft zelfs met de slagwerkgroep meegedaan! Mieke en Veerle (moeder en dochter) stonden allebei in het voorprogramma van Lost in Music en vonden het geweldig.  We zijn een keer tot het einde gebleven! ‘En nu staan we zelf met NOIZZ op het podium, hoe mooi is dat!’

 

Ook in de muziekwereld kun je diploma’s halen. Wat hebben jullie al?

Niels heeft diploma A en B kleine trom. Niels speelt op het drumstel, pauken en melodische instrumenten. Eline speelde voorheen blokfluit en heeft daar een diploma voor. Ze speelt nu trompet en behaalde er al 2x een prijs met het solistenconcours! Ook heeft Eline al een certificaat behaald voor trompet. Mieke speelt klarinet en heeft diploma A, Veerle heeft ook diploma A maar speelt dwarsfluit, beiden oefenen flink voor het volgende diploma.

 

Jullie begeleiden de solisten, wie kennen jullie daarvan?

‘Toevallig’, zegt Veerle, ‘zijn het schoolgenootjes, maar eentje daarvan is ook mijn vriendin, Lotte. Ik vind dat ze heel mooi kan zingen.’ Mieke kent Lotte als de vriendin van Veerle. Eline weet wie de solisten zijn, maar Niels leert ze wel kennen tijdens de uitvoeringen, want ja.. muziek maak je samen!

 

 Wat zijn voor jullie tot nou toe de leukste optredens?

Omdat we samen in Funtastic spelen en samen optreden is Lost in Music en het optreden in de Efteling  tot nou toe heel gaaf geweest! Ook voor Niels was spelen bij Lost in Music een bijzondere ervaring. Eline heeft twee keer met het opstaporkest bij de Efteling gespeeld en heeft zelfs twee keer een prijs gewonnen met het solisten concours!

 

Voorkeur voor een artiest, muzikant of band?

Voor Mieke is Michael Jackson de allergrootste artiest ooit! Zijn nummers zijn herkenbaar en je kunt er lekker op dansen. Veerle heeft geen speciale muzikant maar vind Hans Zimmer een goede componist van filmmuziek zoals de muziek van Pirates of the Caribbean. Niels vind het opleidingsorkest gewoon het beste! En Eline? Die gaat voor dirigent Remco!

 

Hoe vaak repeteren jullie?

Allen repeteren ze regelmatig en op woensdag is de gezamenlijke repetitie met Funtastic. Bij Mieke is het een muzikale boel thuis en daar is niet altijd iedereen blij mee. Zit je lekker tv te kijken staat er weer iemand te oefenen, maar ja wat wil je als drie personen in huis muziek maken! Er blaast of toetert altijd wel iemand.

 

Hebben jullie zin in NOIZZ?

Eline heeft ontzettend veel zin in NOIZZ, ‘ik heb veel plezier met Tessa maar tijdens de uitvoeringen zal het wel spannend worden!’ Mieke kijkt er ook naar uit en wil het vooral goed doen. Veel respect heeft Mieke voor de solisten: ‘zij staan soms toch helemaal alleen op het podium. Als wij een foutje maken valt dat niet zo op. Je moet het toch maar durven om als solist daar gaan te staan!’ Ook Veerle heeft er zin in en vindt het vooral fijn om samen te spelen en de liedjes zijn zo leuk! Als straks de solisten en dansers daar nog bij komen gaat dat alles heel erg GAAF worden! Het wordt een geweldig evenement voor jong en oud! Niels heeft er natuurlijk zin in! Wat een domme vraag! Het gaat helemaal goed komen!