Lia van Kemenade – Lid van de organisatie


Waarom​ ​heb​ ​jij​ ​besloten​ ​om​ ​NOIZZ​ ​ ​te​ ​gaan​ ​organiseren​ ​en​ ​wat​ ​zijn​ ​jouw​ ​taken​ ​bij​ ​de organisatie?

Toen ik gevraagd werd voor NOIZZ voelde ik me vooral trots. In het verleden ben ik via de opleidingscommissie van Harmonie OBK ook bezig geweest om kinderen en jeugd enthousiast te maken voor muziek en dat ik dit jeugdevenement nu mee mag organiseren zie ik als een bevestiging dat ik het waarschijnlijk goed heb gedaan. Bovendien heb ik als trompettist bij Lost in Music ervaren hoe geweldig zo’n proms-concert is, dat gun je iedereen!

Binnen de organisatie ben ik zowel lid van de programmacommissie als de stuurgroep. De stuurgroep houdt zich voornamelijk bezig met financiële middelen, faciliteren van de programmacommissie en de voorstelling in het algemeen. De programmacommissie daarentegen is de creatieve commissie en houdt zich bezig met zaken als het programma, kleding en begeleiding van de deelnemers.
Ik ben tevens de verbindende factor tussen de verschillende commissies en treedt daarbij vaak op als contactpersoon voor zowel de jeugdige talenten als ook onze coaches.

 

NOIZZ​ ​gaat​ ​dit​ ​jaar​ ​zijn​ ​eerste​ ​editie​ ​beleven.​ ​Spannend!​ ​Hoe​ ​gaan​ ​de​ ​voorbereidingen?

Het is uiteraard heel spannend om dit evenement voor de eerste keer te organiseren. Toen we begonnen hebben we ons meermaals afgevraagd of we wel voldoende solisten zouden krijgen, of het evenement wel goed zou worden ontvangen in Erp en omstreken én of we voldoende sponsoren zouden vinden om onze dromen waar te maken. Al deze ‘zorgen’ zijn gedurende het organiseren opgelost. Ik ben aangenaam verrast door de diversiteit aan kwaliteiten binnen onze organisatie.
In de commissies pakt iedereen de rol die het beste bij hem/haar past waardoor er inmiddels een goede band is. Ik merk dat mijn vertrouwen op een goede en mooie eerste editie daardoor steeds meer toeneemt, het wordt steeds leuker!

 

Waarom​ ​moet​ ​publiek​ ​naar​ ​NOIZZ​ ​komen?

Het publiek moet naar NOIZZ komen om te ervaren wat je samen met jeugd en hun talenten kunt bereiken. Bovenal hoop ik dat ze een mooie, gevarieerde avond zullen beleven. De show laat zien hoe deelnemers op een respectvolle manier met elkaar én elkaars talenten omgaan. Uniek aan dit evenement is dat meerdere disciplines met elkaar samenwerken aan een nummer. Denk bijvoorbeeld aan een solist met het orkest en combo of een dansgroep met de jeugdslagwerkgroep en/of DJ. Er is dus voor iedereen wat wils!

 

Wanneer​ ​is​ ​NOIZZ​ ​voor​ ​jou​ ​geslaagd?

De uitvoeringen zijn uiteindelijk de kers op de taart, maar de weg hiernaar toe geeft al ontzettend veel voldoening. Je ziet de deelnemers groeien gedurende deze periode en het gaat erom dat iedereen trots op zichzelf is. Kortom: als we voor elkaar krijgen dat ieders talent een level hoger is getild en dat we dit met z’n allen kunnen delen op een podium wat we daar met veel liefde en zorg hebben gecreëerd dan is NOIZZ voor mij geslaagd!