Instrumentalisten Lynn, Finn, Hanna, Claudia en Robin


Een aantal solisten doen zelfs mee met hun instrument! De instrumentalisten Lynn Snoek, Claudia van Hoof, Finn van Heijningen, Hanna van der Aa en Robin van Lanen vertellen wie ze zijn en hoe zij zich voorbereiden op NOIZZ.

 

Lynn is pianiste en speelt graag liedjes van Yann Tiersen en Ludovico Einaidi. Pianiste leslie Man vindt Lynn echt goed, ‘hij is een straattalent die op openbare plekken speelt.’ Lynn speelt wanneer ze zin heeft en oefent dagelijks op de piano. Het is een hobby en of ze er later iets mee gaat doen weet ze nog niet. Oma Pieta is haar grootste fan, ‘zij geniet ervan als ik speel.’ Lynn speelt al 8 jaar piano waarvan ze 6 jaar les heeft gehad.

 

Claudia is pianiste. De liedjes die ze het allerliefste speelt zijn klassieke nummers van artiesten als Ludovico Einaudi en Yiruma. Claudia luistert naar veel soorten muziek maar het meest houdt ze van Indie rock bands zoals Imagine Dragons. ‘Ik ben fan van Ed Sheeran, zijn liedjes zijn mooi en emotioneel. Ik houd ook van de muziek van de band Coldplay,’ zegt Claudia. Piano spelen vindt ze heel leuk, maar ze gaat er niet haar beroep van maken. De pianiste wil later een universitaire opleiding volgen, dus niet iets in de muziek. Wel speelt ze elke dag piano om haar vaardigheden te verbeteren. Op de vraag wie haar grootste fan is zegt ze: ‘iemand die altijd met veel plezier luistert is mijn oma.’ Buiten de piano, die Claudia sinds een jaar bespeeld, heeft ze al 5 jaar les op gitaar. Eerst een akoestische en sinds 2 jaar een elektrische gitaar.                               

 

Finn is gitarist en de liedjes die hij momenteel leuk vindt zijn onder andere ‘I See Fire’ en ‘Let Me Love You.’ Verder luistert Finn graag naar top 40 muziek. Zijn grootste idool is Ed Sheeran. ‘Het zou vet zijn om met hem te kunnen spelen en zingen’, geeft Finn aan. Hij oefent wel veel, maar zou er niet zijn beroep van willen maken. Het lijkt Finn wel leuk om later naast het werk in een band te spelen. Papa, mama, zijn broertje Evan, opa en oma en tante Margret zijn Finn zijn grootste fans. Oh ja en ook zijn juf van vorig jaar, juffrouw Anke. Finn speelt al 2 jaar akoestische gitaar en daarnaast pakt hij voor de lol wel eens zijn elektrische gitaar.

 

Hanna is violiste en zegt dat ze eigenlijk alle liedjes wel leuk vindt om te spelen maar dat Disneyliedjes toch wel favoriet zijn. Verder geeft Hanna aan dat haar grootste idool haar viooldocente Andrea is, ‘want zij kan supermooi spelen.’ De jonge violiste is veel met muziek bezig, ze probeert regelmatig de muziek te spelen die haar zusje op haar gitaar speelt en ze hebben ook een piano thuis waarop Hanna liedjes van YouTube naspeelt. Haar grootste fans zijn papa en mama en haar opa’s en oma’s natuurlijk. Hanna’s opa Adrie zit al bijna 60 jaar bij de harmonie. ‘Ik speel al 3 jaar met Robin viool en we zitten ook nog in een orkestje, daarmee treden we regelmatig op’, vertelt Hanna.

 

Robin is ook violiste, speelt al 3 jaar viool en geeft aan dat ze alle soorten muziek wel leuk vindt om te spelen. Daarnaast luistert ze vaak naar top 40 muziek. Samen met lady Gaga optreden met het nummer ‘Poker Face’ zou voor Robin een droom zijn. Ze is veel met muziek bezig. Naast 6 keer in de week thuis oefenen met de viool, zit Robin bij een vioolensemble en danst (hiphop) ze ook nog. De violiste denkt dat ze hiervan later haar beroep van wil maken. Haar papa en mama zijn haar grootste fans.