Hanneke Jansen – Regisseuse


Vanaf wanneer kwam je erachter dat je regisseuse wilde worden?

Ik speel al vanaf jong  toneel waarbij ik les kreeg van een regisseur die afstudeerde op de toneelacademdie. Toen dacht ik, dit wil ik ook gaan doen. Ik heb auditie gedaan, ben aangenomen en heb de opleiding theaterdocent afgerond. Sindsdien werk ik als regisseuse en theaterdocent.

 

Jij bent sinds kort betrokken bij NOIZZ. Wat ga je precies doen?

Ik ben van regisseuse van NOIZZ waarbij ik mij zowel bezig houdt met de opzet naar een mooi eindresultaat als ook zorgen voor een goed verloop van de voorstellingen. Ik werk samen met de licht- en geluidstechnici, floormanagers maar uiteraard ook met deelnemers en de vele vrijwilligers.

 

Ben je naast NOIZZ met andere projecten bezig en/of aan welke andere toffe projecten heb je mogen werken?

Ik ben als regisseur vooral op theater gericht en maak voorstellingen met verschillende toneelverenigingen. Daarnaast geef ik theaterles en workshops aan verschillende leeftijdsgroepen. Een tof project wat ik vorig jaar heb mogen doen is de voorstelling Medea maken met een jongerengroep in Uden waarbij ik de regie in handen had maar de jongeren zelf heel veel input hadden. Dat was heel erg gaaf. Ook ben ik op dit moment bezig bij de toneelvereniging ‘Iets Anders’ in Erp met weer een nieuw kinderstuk dat in de herfstvakantie op de planken komt.

 

Jij bent verder ook muzikaal. Je hebt als eens meegedaan met Lost in Music. Wat wil je de deelnemers van NOIZZ nog meegeven?

Als artiest wil je het zo goed mogelijk doen en uiteraard kan dit spannend zijn. Mijn tip is echter om vooral te genieten en plezier te hebben. Heb vertrouwen in je eigen talent zodat je trots kan zijn op wat je hebt laten zien. Ik heb ontzettend veel respect voor alle deelnemers. Knap wat jullie neerzetten.

 

Wat zou je nog willen doen binnen de muziekwereld?

Ik zou toch nog wel eens vaker als solist willen meedoen tijdens een muziekevenement zoals Lost in Music. Ik geniet van zowel het optreden maar ook het proces er naar toe. Daarnaast blijf ik een passie houden als theaterregisseur met muzikale voorstellingen.