Breakdance Souplesse


Het is zaterdagmiddag en de b-boys van Souplesse onder leiding van Tim, die al vijf jaar les geeft aan de jonge breakdancers in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar zijn fanatiek aan het dansen. Tim die zelf al vanaf zijn vijftiende jaar in de danswereld zit, is vol lof over zijn leerlingen.
 
 
Ook deze b-boys doen mee met NOIZZ hoe vet is dat! In aanloop hier naartoe hebben wij ze eens onder de loep genomen en gevraagd hoe het dansleven is bij de breakdancers?
 
 
Voor een aantal dansers is het dansen op live muziek niet iets nieuws. Vorig jaar hebben ze namelijk al deel genomen aan het voorprogramma van Lost in Music, of in het hoofdprogramma daarvan. Een aantal dansers speelden trompet, en eentje drumde in de slagwerkgroep Funtastic. Ook hebben een aantal kids hun moves al mogen laten zien. Jackly en Freek hebben meegedaan aan een dans in combinatie van hiphop, breakdance en jazz wat voor hun weer heel iets anders was..
 
 
Iedere b-boy heeft natuurlijk iemand waar hij of zij naar op kijkt? Grote bekende breakdancers zoals Lucy Sky, Kid Colombia en Pocket zijn voor de meeste favoriet. Maar zelf hebben wij ook eigen vette moves, die we jullie graag laten zien.
 
Welke vette moves gaan wij dan zien in november?
Moves zoals de Chair, Baby Freeze, Backspin, Windmills, Airchairs en headspins kun je verwachten. Je mag dit echt niet missen!
 
Onder begeleiding van een live orkest zullen de dansers ook gaan breaken op James Brown, wie is dat? Voor de jongere dansers een nog onbekende, maar voor de oudere een legende. Ze zijn enorm enthousiast, en kunnen bijna niet wachten om als b-boy van Erp live op het podium te mogen dansen.